PRODUKTER & PRESENTKORT

Produkterna nedan samt presentkort finns att köpa i min lokal Händer för livet på Bodalsvägen 41, Lidingö.

Scandinavian Herbs är en produktserie helt fri från parabener och andra konstgjorda ämnen. Produkterna är huvudsakligen baserade på isländska örter men det förekommer även produkter som har örter från annat geografiskt håll.
Örterna är noggrant utvalda och hanterade med största ödmjukhet för att säkerställa god kvalitet.

194 kr

Deodorant
Det är allmänt känt att det idag används aluminium i deodoranter för att reducera svettningar. Deodorant används brukligt i armhålan för att reducera svettningar. Detta område ligger granne med bröstområden som exempelvis kvinnor bör vara extra försiktiga med. Scandinavian Herbs deodorant innehåller naturliga ingredienser och är fri från aluminium vilket innebär att alla med behov kan använda den. Doften från de eteriska oljorna håller dig fräsch hela dagen.


392 kr

Hajkräm
Hajkräm är en effektiv och omhändertagande kräm som passar alla hudtyper och kan användas över hela kroppen. Krämen innehåller squalene-hajleverolja, och används med goda resultat vid omhändertagande av din mycket torr hud. Hajleverolja innehåller vitamin A, D och E samt alkyl glycerol, som är en mycket viktig ingrediens i hajkrämen. Innehåller även älgört. Stryk ut hajkrämen mycket tunt över problemområdet och massera mjukt tills huden absorberat krämen. Hajkrämen innehåller endast naturliga ingredienser. Användes vid behov.


391 kr

Ringblomssalva
Salvan är otroligt effektiv mot områden som är torra och/eller har självsprickor. Genom en kombination av ring-blomsextrakt och tinktur så har många av ringblommans nyttiga ämnen tagits tillvara och blandats med olivolja och bivax. Den feta salvan stryks på efter behov.


299 kr

Vårolja
Scandinavian Herbs vårolja används som massageolja eller som kroppsolja efter dusch eller bad. Mygg, knott och fästingar tycker inte om doften av denna olja. Oljan är torr och absorberas snabbt av huden. Basoljorna och det specifikt utvalda isländska örterna gör huden silkeslen. Skäm bort din hud med våroljan före och efter solning. Den ger en jämnare solbränna som varar längre.Innehåller bl.a lomme, valnöt och jojobaolja. Den mjukgör även solbränd hud.


285 kr

Silikonkoppor Green Island, 4-Pack i olika storlekar
Koppning är en gammal metod som använt i kina ca 2000 år. Genom att trycka ur luften och fästa koppan på huden skapas ett undertryck/vacuum. Undertrycket påverkar bindväven i muskler och underhud och anses då främja blodcirkulationen. Genom att lyfta koppan kan man lossa områden som sitter fast. Men koppan kommer man mycket djupare ner i muskler, fett och bindväv än man gör med t.ex fingrarna vid massage.

Kopping kan användas för att:

  • Öka cirkulationen
  • Rena kroppen
  • Skapa lymfflöde
  • Smärtlindra
  • Minska celluliter
  • Material: silikon av livsmedelskvalitet


Storlek:

  • XS: 3 x 3,3 cm
  • S: 3,9 x 4,3 cm
  • M: 5 x 5,5 cm
  • L: 6,6 x 7 cm

OBS! Endast med bruksanvisning på engelska.

50 kr

Silikonkoppor för Ansikte
Koppning är en gammal metod som använts i kina ca 2000 år. Genom att trycka ur luften och fästa koppan på huden skapas ett undertryck/vacuum. Undertrycket påverkar bindväven i muskler och underhud och anses då främja blodcirkulationen. Genom att lyfta koppan kan man lossa områden där det sitter fast. Med koppan kommer man mycket djupare ner i muskler, fett och bindväv än man gör med t.ex fingrarna vid massage.

Dessa koppor är speciellt framtagen för att användas i ansiktet. De är mycket snällare än kopporna som används till kroppen. Ansiktskoppning använde i kina för skönhet, avslappning och bättre syn.

Använd koppan försiktigt runt ögonen för att motverka rynkor.

Var försiktig om du aldrig koppat i ansikte förut. Det är lätta att dra upp röda och blå märken. Det är inget att eftersträva.

Mått: S, 15 mm i diameter, 5 cm hög
Mått: M, 37 mm i diameter, 8 cm hög

OBS! Ingen bruksanvisning tillkommer!

490 kr

Djävulsklo-olja
Massageoljan är djupgående och används främst i lindrande syfte vid stela kroppar. Isländska örter och eteriska oljor har sammansatts just för detta ändamål. Oljan kan och bör användas så ofta som möjligt. Använda oljan i kombination med Scandinavian Herbs hajkräm. Inled med att behandla området med hajkräm och därefter smörjer du olja på hajkrämen. Denna kombination ger bästa resultatet. Innehåller bl.a djävulsklo och vitpil. Djävulsklo är känd för att ha en kraftfull inverkan på ömma och stela kroppar.


252 kr

Handkräm
Scandinavian Herbs handkräm är en utomordentligt omhändertagande kräm som balanserar hudens naturliga fuktighet, skyddar huden,naglar och nagelband. Denna kräm är mycket mjukgörande för din känsliga hud.Krämen absorberas mycket snabbt, vilket ger en behaglig känsla av smidig och elastisk hud men lämnar samtidigt ett mycket påtagligt skyddande skikt på huden.Ringblomma, är en av de omhändertagande örterna i krämen. Örten getväppling ingår även i krämen. Den har fått sitt namn från det latinska ordet vulnus vilket betyder sår.Balansen mellan de utvalda örterna är mycket betydelsefull i skapandet av Scandinavian Herbs produkter. En liten mängd handkräm fördelas tunt på händerna och masseras försiktigt in.


58 kr

Läppbalsam
Läppbalsamet skyddar den känsliga huden på läpparna mot väder och vind. Det gör läpparna mjuka och smidiga och är lika välgörande i stekande sol som vid vintersport. Innehåller bl. a lavendel. Applicera genom att 'dutta' lätt med stiftet och massera med läpparna. Grusigheten kommer från sheasmöret och försvinner utav värmen från läpparna.


349 kr

M-mjölk
Scandinavian Herbs M-mjölk kan användas på din trötta och stela kropp för en snabb och välgörande effekt. M-mjölk har samma välgörande och behagliga effekt som massagekrämen från Scandinavian Herbs. Många av dessa örter är välkända och ofta använda i liniment och andra massageprodukter och ger en kylande känsla. Stryk tunt ut m-mjölken över det berörda området. Massage är inte nödvändigt men det går utmärkt att massera med den.


110 kr

Omstart - Tillfälligt slut
Av Karin Björkegren Jones
Detta är en lättläst, informativ och mycket inspirerande bok hur du tar ta hand om din kropp för att må bättre. Boken behöver inte läsas i kapitelordning utan är uppdelad i olika avsnitt som väl kan läsas efter behov.


En mycket uppskattad present!

Presentkort -
Ge bort behandling i present!